O nama

Prikazane makete raznih su proizvođača i mjerila. Sve makete pobojane su kistom, bez korištenja „airbrusha“ (zračni kist).
Svoje makete bojam kistom, svaki pojedinačni dio,u tome uživam i to mi je posebna draž sastavljanja.

Ovo je hobi koji je savršen za smirivanje stresa i odmaranje živaca od napornih situacija, jer uz mirnu ruku i precizne poteze, zahtijeva i malo razmišljanja. Maketarstvo je hobi pristupačan svima, uz koji se može provesti ugodne sate mira i meditacije, izrađujući nešto što volite.

“dobro je, znaš mogao si to još ovako…”

Razgovarajući sa mnogim maketarima uglavnom se njihovo ocjenjivanje nečije makete sastoji u komentaru „dobro je,znaš mogao si to još ovako, pa bi to bilo bolje“, no davati savjete maketaru koji je zaljubljen u svoje radove i uživa u njima isto je kao i davati savjete poznatom vinogradaru i podrumaru kako da poboljša svoje vino.

Prikazane makete raznih su proizvođača i mjerila. Sve makete pobojane su kistom, bez korištenja „airbrusha“ (zračni kist).Svoje makete bojam kistom, svaki pojedinačni dio,u tome uživam i to mi je posebna draž sastavljanja. Ovo je hobi koji je savršen za smirivanje stresa i odmaranje živaca od napornih situacija, jer uz mirnu ruku i precizne poteze, zahtijeva i malo razmišljanja.

Maketarstvo je hobi pristupačan svima, uz koji se može provesti ugodne sate mira i meditacije, izrađujući nešto što volite.Ovu stranicu osmislio je i napravio moj sin maturant na moju inicijativu.Zahvaljujemo na posjeti,ostavljenom komentaru i lajku naše Facebook stranice.

Zanimljivosti

Vjerujem da mnogi imaju predrasude da su makete igračke za djecu.

To se vidi i u trgovinama. Ako baš ne kupujete u specijaliziranoj trgovini, makete ćate naći među igračkama, gdje im zaista nije mjesto. Koliko maketa je pospremljeno kod kuće, koju su djeca dobila na poklon jer je bila lijepa kutija, na njoj lijepa slika, a onda kad se otvori razočarenje. Puno sitnih dijelova, neugledna jednobojna plastika, gdje su boje,gdje je ljepilo, a nacrt??

Nadam se da će vas fotografije izrađenih maketa podsjetiti na vaše zaboravljene, pospremljene kutije brodova, jedrenjaka, aviona……te da ćete ih možda početi slagati. To je jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučio na izradu stranice.

Dugogodišnje bavljenje maketarstvom ponukalo me da pokažem jedan dio svoje kolekcije izrađenih maketa.Svaki maketar pa tako i ja, ima svoj način i sistem slaganja i bojanja maketa.